Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: május, 2012

Mire használható a raklap

Korábban már mutattam be nektek raklapból készült házat , de nézzük mire is használható még. Lehet polc Ágy Rendszerező gyerekszobába  Kis kuckók Kerti szék Dohányzó asztal Térelválasztó fal Források a felsorolásban megjelölve és a képekre kattintva.

Pakolj és tárolj

A lakás falaival néha az a gond, hogy ha nem rakunk rá semmit, akkor túlságosan is sima, sablonos, mint az állott víz. Márpedig azt tudjuk, hogy hosszútávon az nem igazán jó. Azt is frissre kell cserélni, mert egy idő után bepössed. Szerintem így van ez a fallal is. Lehet más színűre festeni, de szerintem az az igazi, ha elhelyezünk rajta képeket, és polcokat. Hát épp ezért, most egy pár fali polc ötletet szeretnék megmutatni nektek.             Forrás a képekre kattintva.

Előkert

Előkertünk kialakításánál - mely közszemlére van kitéve -, nem kell mindig a megszokott formákat követnünk. Szögletessel összhangban lehetnek az íves formák. Kis helyen sok minden elfér, jut hely a növényeknek és a kukatárolónak is. Már csak a megfelelő növényeket és a burkolatokat kell kiválasztani, mely egyéni fantáziánkra van bízva.

Néhány kreatív megoldás könyveink tárolására

Kinek van sok könyve? Nekem sok van. Épp arra kerestem ötleteket, hogy milyen kreatívan lehet esetleg megoldani a tárolásukat. Összeszedtem nektek néhányat.  Lehet vicces. Fel is akaszthatjuk őket. Hogy egyensúlyban legyenek. Végül, hogy NE FELEJTSD EL , miért is vannak. Forrásokat a felsorolásban megjelölve és a képekre kattintva találjátok.

Csináld magad - Napenergiás medence fűtés

Te is szoktál házilag készíteni különböző dolgokat. Igen? Találtam egy oldalt, ahol megmutatja a bejegyzés írója, hogyan csinálhatunk magunknak napenergiás medence fűtést. A lépéseket itt megtaláljátok.  Forrás fent jelölve.

Csináld magad - Kerti Garnitúra

Ha esetleg azon gondolkodsz, hogy milyen jó lenne kintre egy jó kerti garnitúra. Íme a képen látható. Otthon is elkészíthető és tartós. Javaslat, a lábakat képező rozsdamentes ketrecbe zárt kövek alá, megfelelő alapot rakni, nehogy az idő múlásával esetleg megsüllyedjenek. Amennyiben nem áll rendelkezésünkre egy-egyben lévő asztallapnak alkalmas kőlap, abban az esetben ezt kiönthetjük betonból, melyet legalább egy heti kötés után polírozzunk fel. Kiöntéskor ne felejtsünk el bele rakni vashálót. Igen mutatós darab lesz. Forrás fent jelölve.

Raklap ház

Eredetileg más bejegyzést akartam írni, de rátaláltam erre, raklap ház . Elképesztően jó. Két diák tervezte a Bécsi Egyetemen, mellyel 2008-ban megnyerték GAUDI European Student Competition on Sustainable Architecture-t. A ház szinte teljes egészében raklapból készült. A Paletta-Haus-t eredetileg a fejlődő országokba tervezték, hogy megfelelő a lak ást biztosítson, azoknak, akik nem férnek hozzá a drága építési anyagokhoz. További leírást és képeket itt találtok.   Forrás fent megjelölve, valamint a képekre kattintva.

Farmer táska kislányoknak

A kislányok elérnek egy bizonyos kort, mikor utánozni kezdik anyut. Ha nem szeretnénk, hogy a mi táskánkkal játsszon - nehogy esetleg valami eltűnjön belőle - akkor készíthetünk neki sajátot . Nem kell más, mint egy már használaton kívüli farmer. Elkészítése is egyszerű. Vágd körbe a zsebet - alul, hagyj kicsit nagyobb részt. Majd az alsó részt vagdosd be. Felülre rakj pántot, melyet rögzíthetsz, akár gombokkal is. Kész is a táska. Díszítheted is. Az alsó rojtokra húzz kis gyöngyöket, majd alattuk csomózd meg az anyagot. Végül vasalj rá valamilyen matricát, varrj rá különböző gombokat, vagy ki is hímezheted. Garantáltan egyedi lesz. Forrás fent jelölve. 

Gyermek szeme elől elrejtve

Hogy rejtsük el a gyerekek szeme elől az alsó szekrény tartalmát? Erre találtam egy igazán jó ötletet. Itt lépésről-lépésre megtaláljátok, hogy lehet ezt a fajta megoldást elkészíteni. Forrás fent jelölve.

Ceruzatartó gyerekeknek

A gyerekek színeseit rendszerezhetjük, könnyen és egyszerűen. Amire szükség van: üres gyümölcslés doboz, kés, zsineg, lyukasztó és a gyermekünk ceruzái, filctollai. A pontos elkészítési módot megtaláljátok itt képekkel is illusztrálva.  Forrás fent megjelölve, valamit a képekre kattintva.

Malacpersely

Korábban már mutattam nektek műanyag flakonból készült perselyt, melyet gyermekünknek elkészíthetünk. Most, íme egy másik, Martha Stewart -tól, mely malacka formájú. Az elkészítésének leírását megtaláljátok itt . Forrás fent jelölve.

Mosogató alatti rendszerezés

Néha, túl sok minden kerül a mosogató alatti szekrénybe. Rendszerezéshez ajánlanám a következőt, melyet a " The Family Handyman "-en találtam. Itt lépésről, lépésre bemutatja, képekkel illusztrálva, hogy is lehet összehozni a kis tárolókat. Forrás fent jelölve.

Miért kellene a szekrénybe másznunk

Főzésnél bizony óhatatlanul előfordulhat, hogy ami épp kell, az tuti az alsó szekrény legalsó polcának a leghátuljában van. Na ilyen kor jön, hogy másszunk be a szekrénybe, mely egy épp a konyhába betévedő férj vagy gyerek arcára természetesen egyből mosolyt csak, bár mi ezt akkor nem érezzük annyira viccesnek. Ennek megkönnyítésére, szerelhetünk fel a polcainkra fióksíneket. Előfordulhat, hogy a polcok széléből kicsit le kell vágni, de könnyebben hozzáférhetünk dolgainkhoz. Szerelhetünk a szekrénybe polcokat is, esetleg drótkosarakat, a lényeg, hogy ne keljen bemászni, hanem, elég, ha kihúzzuk. Forrás képekre kattintva.

Lapozz a konyhaszekrényben

Aki szereti a rendet és átláthatóságot konyhájában, annak - és persze mindenki másnak is - ajánlom, a belül lapozós elrendezést. Kivitelezéséhez természetesen szükség van középre valamilyen elválasztóra - a lenti képek alapján -, melyre akár csuklópánttal - zsanérral - rögzíthetjük, a tárolásra szánt kis dobozba zárt polcainkat, melyből persze az ajtókra is kerülnek. Ennél a megoldásnál elmondhatjuk, hogy a dolgok mögé is nézünk. Forrás képekre kattintva.